Svinjska linija

Linija za guranje svinja iz boksa (štala) u koridor do klaonice (smanjenje prostora u štali). Linija se kreće po zupčastim letvama u gura svinje ispod sebe u koridor. Upravljanje linijom je automatsko ili ručno. Zaštita od korozije izvedena je vrućim cinčanjem.
Inox pneumatski boks za omamljivanje svinja, bočno ispadanje na suhu rešetku, zadnja i bočna vrata imaju pneumatsko podizanje i spuštanje. Elevator  za podizanje omamljenih svinja sa suhe rešetke na liniju za iskrvarenje.
Poslijednja slika prikazuje prostor za iskrvarenje.

Prikazuje automatsko ubacivanje trupova u šurionik – elevator za spuštanje u šurionik.  Rad je usklađen brzini cijele linije za obradu (klanje) svinja.

Prikazuje automatsko otkačivanje kuka sa noge trupa svinja pri ubacivanju u šurionik.

Šurionik+šermašina -rad usklađen brzini cijele linije.

Prikazuje elevator za podizanje trupova svinja sa stola na liniju za obradu. Zaštita od korozije postignuta je vrućim cinčanjem. Visina dizanja trupova je promijenjiva.
Pneumatski klizni dodavač, služi za dodavanje visećeg mesa ( pomicanje po liniji), radi automatski ili ručno. Pomicanje je izvedeno pomoću pneumatskog cilindra, proračunata veličina cilindra i tereta. Zaštita od korozije postignuta je vrućim cinčanjem.

Ubacivač – vremensko ubacivanje trupova svinja na liniju obrade, prilagođeno brzini linije.

„Polirka“- stroj za depilaciju trupova svinja prije obrade.

 Linija za obradu trupala svinja, vađenje unutarnjih organa, te rasjecanje na polovice. Linija ima automatsko ili ručno vođenje tehnoloških operacija (određivanje vremena operacija, te vremena između operacija). Na slici se vidi primarna i sekundarna konstrukcija, lanac sa zubima i automatsko raspinjanje nogu, reduktor (konvejer). Zaštita od korozije postignuta je vrućim cinčanjem. Linija (konvejer) ima vlastiti programirani software za vođenje cijelog tehnološkog procesa (podešavanje vremena prema potrebi).

Prikaz pneumatskog pomicanja skretnice pomoću cilindra. Upravljanje je automatsko ili ručno. Konstrukcija je zaštićena od korozije vrućim cinčanjem.

Elevator za podizanje svinjskih polovica na transportnu liniju glajza (linija prema rashladnim komorama), zaštita od korozije izvedena je vrućim cinčanjem.

Inox stol za pregled organa.

Inox sterilizator. Pranje i sterilizacija.

Prikazuje automatsko vođenje i upravljanje cijelog procesa klanja svinja, registrira zastoje i greške.